Živa baština

24/06/2020

Urbana tura i radionica: Kultura sjećanja na Narodnooslobodilačku borbu na Trešnjevki

Pozivamo vas na urbanu turu i radionicu na temu trešnjevačkih antifašističkih spomenika, koja će se održati u utorak 30. lipnja u 18h.

28/05/2020

Tematske šetnje kvartom

Partnerske organizacije Centar za mirovne studije, K-zona, SF:ius i Tehnički muzej Nikola Tesla provele su tematska istraživanja kvartovske povijesti te pripremile virtualne šetnje koje bilježe isječke iz povijesti kvarta.

21/05/2020

Treće prikupljanje priloga za virtualnu zbirku

Posljednji poziv susjedima! Donesite nam svoje priče, predmete, fotografije i postanite dio Muzeja susjedstva Trešnjevka.

02/05/2020

MST dobitnik je nagrade za društvene inovacije SozialMarie

S ponosom vam javljamo da je projekt “Muzej susjedstva Trešnjevka – izgradnja odozdo” osvojio nagradu za društvene inovacije SozialMarie u kategoriji umjetnost i kultura.

23/04/2020

Podržite "Muzej susjedstva Trešnjevka" svojim glasom

Sretni smo što vam možemo javiti da je projekt "Muzej susjedstva Trešnjevka – izgradnja odozdo" nominiran za nagradu za društvene inovacije SozialMarie.

28/03/2020

Od "Trešnjevačkih mališana" do radničkih udruženja – noviteti u fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka

U želji da vam barem malo uljepšamo i prikratimo dane, dijelimo danas s vama neke od fotografija, predmeta i priča o kvartu koje smo zabilježili tijekom zadnjeg javnog prikupljanja građe za fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka.

07/02/2020

Drugo prikupljanje priloga za virtualnu zbirku

Poziv susjedima! Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Končareve? Kutiju Bizjak keksa? Ulaznicu za kino Triglav?

19/12/2019

Nove priče iz susjedstva: što su Trešnjevčani dosad priložili virtualnom fundusu

Dok pripremamo iduće organizirano prikupljanje priloga za fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka, donosimo vam neke od priča iz povijesti kvarta koje su nam ispričali naši susjedi i susjede.

22/10/2019

Muzej susjedstva Trešnjevka uspješno je započeo s prikupljanjem priloga za fundus

Kroz tjedan dana prikupljanja, društveni prostor Baza posjetili su mnogi sadašnji i nekadašnji Trešnjevčani i Trešnjevčanke koji su s nama podijelili svoje priče i uspomene iz kvarta.

02/10/2019

Prvo prikupljanje priloga za virtualnu zbirku

Poziv susjedima! Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Trešnjevačkog placa? Suknju iz konfekcije Vesna? Kutiju Bizjak keksa? Donesite nam ih na snimanje i pomozite nam da zajedno stvorimo virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka – budućeg kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti.