31/05/2022

Prikupljanje fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka

Imate stare fotografije trešnjevačke ulice u kojoj ste odrasli, iz školskih klupa ili s radnog mjesta? Još uvijek čuvate haljine proizvedene u nekoj od trešnjevačkih tekstilnih tvornica? Donesite ih i pomozite nam dalje graditi kvartovski muzej!

 

petak 10.6.2022. 17 - 20h
subota 11.6.2022. 10 - 14h
Nova BAZA, Nova cesta 66


Drage susjede, dragi susjedi, 

 

ponovno prikupljamo priloge za virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka! Imate stare fotografije ulice u kojoj ste odrasli, iz školskih klupa ili s radnog mjesta? Još uvijek čuvate ili nosite kostime ili haljine proizvedene u nekoj od trešnjevačkih tekstilnih tvornica? Pjevali ste u nekom od trešnjevačkih zborova ili trenirali plivanje u Domu sportova? Voljeli biste da vaše trešnjevačke uspomene pronađu svoje mjesto u virtualnom fundusu kvartovske povijesti koji već broji više od 300 priloga i priča vaših i naših susjeda? Donesite ih i pomozite nam dalje graditi kvartovski muzej koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti.

 

U prostoru Nove BAZE (Nova cesta 66) će vas dočekati naše suradnice Andreja Gregorina i Petra Matić te voditeljice Muzeja susjedstva Trešnjevka, kustosice Ana Kutleša i Dunja Kučinac iz BLOK-a, od kojih možete doznati više o projektu. 

 

Prilozi će se digitalizirati na licu mjesta te biti odmah vraćeni. 

 
Pregledajte fundus, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok ili putem Facebooka
 
 
Naslovni vizual: Zoran Đukić i Hrvoje Živčić

 

 

Projekt “Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka” financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.