29/11/2023

ADVENT NA GAJEVOM: prikupljanje fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka

Drage susjede i susjedi, krenuli ste u čišćenje uoči praznika i ulaska u novu godinu te našli kutiju obiteljskih fotki, značku iz izviđača, dres iz nekog od sportskih društava, školsku svjedožbu? Pozivamo vas da nas posjetite na Adventu na Gajevom, na kojem ćemo u subotu 9.12. od 15 do 19 h u prostoru novog Društvenog doma Gajevo u Koprivničkoj 47 prikupljati priloge za naš virtualni fundus.

 

subota 9.12. od 15 do 19 h
Mjesni odbor Gajevo / Društveni dom Gajevo, Koprivnička 47

 

Drage susjede i susjedi,

krenuli ste u čišćenje i raskrčavanje uoči praznika i ulaska u novu godinu te pritom našli kutiju obiteljskih fotki, značku iz izviđača, dres iz nekog od sportskih društava, školsku svjedožbu?

Pozivamo vas da nas posjetite na Adventu na Gajevom, kojem smo se pridružili na poziv Centra za kulturu Trešnjevka, Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-jug i Mjesnog odbora Gajevo. U subotu 9.12. od 15 do 19 h ćemo u prostoru novog Društvenog doma Gajevo (u kojem je smješten i Mjesni odbor) u Koprivničkoj 47 prikupljati vaše priloge za virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka. 

Donesite nam sve svoje obiteljske, sportske, školske, radničke i druge uspomene s Knežije, Jaruna, Srednjaka, Prečkog i Rudeša koje želite podijeliti s drugima. Naš virtualni fundus broji već skoro 500 priloga i stalno raste kako bi dao vrijednost pričama vaših i naših susjeda koje nisu dio službene povijesti. 

Sve priloge ćemo digitalizirati na licu mjesta te vam ih odmah vratiti.


Pregledajte fundus ovdje, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok.hr ili putem Facebooka Muzeja susjedstva Trešnjevka.


Osim prikupljanja fundusa, na Adventu ćemo pokazati i priče i kolaže nastale u okviru radionice "Papir koji liječi: kolaži i riječi" koju su vodile umjetnica Božena Končić Badurina i književnica Olja Savičević Ivančević te najaviti novo izdanje radionice u idućoj godini.


Vidimo se u Gajevom!


dizajn: Neva Zidić, Hrvoje Živčić i Zoran Đukić
fotografija: sanjkanje u Parku Stara Trešnjevka, fundusu priložila Zlatica Kolar
organizator: BLOK

 


Događanje je dio manifestacije “Advent na Gajevom” koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Trešnjevka - jug  i Mjesnim odborom Gajevo. Projekt “Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka” udruge BLOK financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.