13/05/2023

Prikupljanje fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka

Imate li fotografije iz školske klupe, sportske dvorane ili izviđačke grupe, s igre u nekom od kvartovskih parkova ili radnog mjesta u nekoj od trešnjevačkih tvornica, kafića ili dućana? Čuvate li još uvijek cipele iz Šimeckog, Končareve uređaje ili haljine iz Vesne? Donesite ih i pomozite nam graditi virtualni muzej kvartovske povijesti.

subota 13. 5. 2022. 10 - 14h
Nova BAZA, Nova cesta 66

 

Drage susjede i susjedi, 

pozivamo vas da podijelite s nama svoje kvartovske uspomene! Imate li fotografije iz školske klupe, sportske dvorane ili izviđačke grupe, s igre u nekom od kvartovskih parkova ili radnog mjesta u nekoj od trešnjevačkih tvornica, kafića ili dućana? Čuvate li još uvijek cipele iz Šimeckog, Končareve uređaje ili haljine iz Vesne? 

Voljeli biste da vaša sjećanja pronađu svoje mjesto u virtualnom fundusu kvartovske povijesti koji broji već više od 400 priloga i priča vaših i naših susjeda? Donesite ih i pomozite nam dalje graditi kvartovski muzej koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti. 

Čekamo vas u subotu 13. 5. od 10 do 14h u prostoru Nove BAZE (Nova cesta 66), gdje ćemo snimiti priloge i vaše priče. Sve priloge ćemo digitalizirati na licu mjesta te vam ih odmah vratiti. 

 

Pregledajte fundus ovdje, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok ili putem Facebooka Muzeja susjedstva Trešnjevka. 

 


Dizajn: Neva Zidić, Hrvoje Živčić i Zoran Đukić

 

Projekt “Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka” financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.