09/03/2023

PAPIR KOJI LIJEČI: KOLAŽI I RIJEČI

Prijavite se na besplatnu književno-likovnu radionicu Olje Savičević Ivančević i Božene Končić Badurina koja se održava utorkom od 18 sati u Novoj BAZI (Nova cesta 66), a počinje 28. 3. i traje do 25. 4. 2023.

U cijelosti besplatna, radionica je namijenjena osobama svih životnih dobi, s bilo kojom razinom iskustva u kreativnom pisanju i likovnom izražavanju, a pogotovo onima koji do sada nisu imali prilike sudjelovati na umjetničkim edukacijama. Kroz 5 susreta od po 3 sata istražujemo “ljekovitost papira”, to jest radimo na kratkim proznim formama, poeziji i tehnici kolaža, a tematski se inspiriramo pojmovnim nizom “rad, nerad, dokolica, zdravlje”. Polazište su nam vlastita iskustva, iskustva ljudi koji nas okružuju, kao i ona sačuvana u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka.

 

Prijava se šalje na blok@blok.hr do srijede 23. 3. 2023, a treba sadržavati: ime, prezime, godinu rođenja, kratko motivacijsko pismo u kojem možete navesti čime se trenutno bavite u životu i što Vas je potaklo na prijavu. Povezanost s Trešnjevkom (bivše ili trenutno mjesto stanovanja, mjesto rada, obiteljska povezanost) nije neophodna, ali je prednost. Broj sudionika je ograničen, a povratnu informaciju o sudjelovanju dobit ćete putem maila.

Rezultate prošlogodišnje radionice možete pogledati u radioničkom fanzinu.


Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.