07/06/2021

Prikupljanje fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka

Živite, radite, družite se na Trešnjevki? Imate predmet vezan za kvart: fotografije iz ulice u kojoj ste odrasli, suknju iz Vesne, ulaznice za Trešnju, školske novine ili nešto sasvim drugo? Donesite nam ga i sudjelujte u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka!

prikupljanje fundusa i razgovor s voditeljicama i suradnicima MST-a u okviru manifestacije “Trešnjevka se budi!”

subota 12.6.2021.
10 – 13h i 16 – 20h
Nova BAZA, Nova cesta 66


Živite, radite, družite se na Trešnjevki? Imate predmet vezan za kvart: fotografije iz ulice u kojoj ste odrasli, suknju iz Vesne, ulaznice za Trešnju, školske novine, uspomenu na nastup s Trešnjevačkim mališanima, ili nešto sasvim drugo?

Donesite nam ga i sudjelujte u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka – kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti.

U prostoru Nove BAZE dočekat će vas naši suradnici povjesničar Krešimir Zovak i etnolog Tomislav Augustinčić, kao i voditeljice Muzeja susjedstva Trešnjevka, kustosice Dunja Kučinac i Ana Kutleša iz BLOK-a, od kojih možete doznati više o projektu. Prilozi će se digitalizirati na licu mjesta te biti odmah vraćeni. 

 

Pregledajte naš fundus, a za dodatna pitanja obratite nam se putem Fejsa ili na blok@blok.

 

Subotnji program dio je projekta “Muzej susjedstva Trešnjevka – živa baština” kojime nastavljamo istraživati, čuvati i interpretirati kvartovsku baštinu. Manifestaciju "Trešnjevka se budi!" organizira Centar za kulturu Trešnjevka u okviru projekta Mapiranje Trešnjevke.

 

Naslovna fotografija: odlazak učenika na primanje u pionire, Nova cesta 1961., ustupila Vlasta Šimičević.

Projekt “Muzej susjedstva Trešnjevka – živa baština” financijski podržavaju Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture i medija RH. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.