20/02/2024

PAPIR KOJI LIJEČI: KOLAŽI I RIJEČI, likovno-književna radionica

Prijavite se na besplatnu likovno-književnu radionicu Olje Savičević Ivančević i Božene Končić Badurina koja se održava utorkom od 18 sati u Novoj BAZI (Nova cesta 66) od 12.3. do 9.4. Ove godine tema nam je svima potreban krov nad glavom, stanovanje i sve radosti i glavobolje koje iz njega proizlaze.

 

PAPIR KOJI LIJEČI: KOLAŽI I RIJEČI
likovno-književna radionica


tema 2024: KROV NAD GLAVOM
vode: Božena Končić Badurina i Olja Savičević Ivančević


12. 3. – 9. 4. 2024, utorkom od 18 sati
Nova BAZA, Nova cesta 66


U cijelosti besplatna, radionica je namijenjena osobama svih životnih dobi, s bilo kojom razinom iskustva u kreativnom pisanju i likovnom izražavanju koje žive i/ili rade na Trešnjevci. Kroz 5 susreta od po 3 sata istražujemo „ljekovitost papira“, to jest radimo na kratkim proznim formama, poeziji i tehnici kolaža. Ove godine tema nam je svima potreban krov nad glavom, stanovanje i sve radosti i glavobolje koje iz njega proizlaze. Polazište su nam vlastita iskustva, iskustva ljudi koji nas okružuju, kao i ona sačuvana u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka.


Radovi polaznica i polaznika predstavljaju se na javnoj prezentaciji u galeriji Nova BAZA i online. Rezultate prošlogodišnjih izdanja možete vidjeti ovdje i ovdje.


Prijava se šalje na blok@blok.hr do utorka 5.3.2024., a treba sadržavati: ime, prezime, godinu rođenja, kratko motivacijsko pismo u kojem možete navesti čime se trenutno bavite u životu i što Vas je potaklo na prijavu. Broj sudionika je ograničen, a povratnu informaciju o sudjelovanju dobit ćete putem maila.

 

foto: Luka Pešun, prezentacija radionice 2023.


Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BLOK-a 2024. podržava Zaklada “Kultura nova”.