23/11/2020

Muzej susjedstva Trešnjevka: prezentacija za susjedstvo

Pridružite nam se na online predstavljanju novog weba Muzeja i ostalih rezultata našeg dosadašnjeg rada na izgradnji temelja budućeg kvartovskog muzeja.

Drage susjede i prijatelji,

s veseljem vas pozivamo na predstavljanje projekta “Muzej susjedstva Trešnjevka - izgradnja odozdo”.

Više od dvije godine gradili smo temelje budućeg Muzeja susjedstva: prikupljali smo priloge susjeda za naš virtualni fundus, istraživali povijest Trešnjevke, organizirali tematske ture kvartom te tražili moguće prostore i osmišljavali model upravljanja budućim Muzejem. Došlo je vrijeme da vam predstavimo novi web Muzeja i ostale rezultate našeg dosadašnjeg rada te vas pozovemo da nam se pridružite i podržite nas u daljnjem radu na osnivanju kvartovskog muzeja.

 

Zbog epidemioloških okolnosti, prezentaciju ćemo održati preko platforme Zoom, u četvrtak 26. studenog u 18h. Prezentaciji možete pristupiti putem ove poveznice. Zbog tehničkih ograničenja, sudjelovanje u online događanju je omogućeno za maksimalno 100 sudionika.

 

Trešnjevka, kao najstariji i najveći zagrebački kvart, ima bogatu povijest koju su ispisivali prije svega radnici i radnice, doseljenici iz raznih dijelova zemlje, brojni sudionici antifašističkog pokreta te svi oni koji su na Trešnjevki živjeli, radili, školovali se i provodili svoje djetinjstvo i slobodno vrijeme. Svojim radom želimo sačuvati tu povijest, ali i obogatiti današnju Trešnjevku novim kvartovskim mjestom za kulturne programe, druženje i participaciju susjeda. Stoga projekt “Muzej susjedstva Trešnjevka - izgradnja odozdo” predstavlja prvi korak u pokretanju kvartovskog muzeja zasnovanog na demokratskim načelima, uključivanju zajednice i revalorizaciji baštine istisnute iz službenih narativa.

 

Ako imate pitanja, pišite nam na blok@blok.hr.

 

Veselimo se vašem sudjelovanju!

Muzej susjedstva Trešnjevka